Landelijke (overkoepelende) organisaties

 

Het Oranje Kruis

Het Oranje Kruis is de organisatie op het gebied van eerste hulp (EHBO). Het Oranje Kruis stelt de leerstof samen; neemt examens af; reikt onder meer het diploma Eerst Hulp uit; bewaakt de geldigheid daarvan.

 

EHBO Limburg

De Limburgse bond voor EHBO.

 

EHBO Nederland

EHBO Nederland is een jonge, dynamische koepelorganisatie die het belang van de vrijwillige EHBO'er hoog in het vaandel heeft staan.

 

EHBO Noord Brabant

Vereniging EHBO Noord Brabant (EHBO-NBR) is een grote koepelorganisatie in Brabant die zich inzet voor de aangesloten verenigingen en leden.

 

Ekoned

De stichting EKONED organiseert in Zuid-Holland cursussen die eerstehulpverleners opleidt tot instructeur Eerste Hulp of instructeur Jeugd Eerste Hulp A of B.

 

De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken

Op deze site vindt u allerlei informatie op het gebied van de EHBO en de Koninklijke EHBO.

 

LOTUS Nederland

Brengt hulpverleners dichter bij de praktijk.

 

De Nationale Bond voor EHBO

De Nationale Bond voor EHBO is met een paar honderd locale verenigingen, meer dan 17.000 vrijwilligers en tientallen individuele leden een grote landelijke vrijwilligersorganisatie.

 

NIBHV

Het NIBHV is opgericht door het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid NIFV en het Oranje Kruis als kenniscentrum voor de bedrijfshulpverlening met als doelstelling het bevorderen van de kwaliteit van de bedrijfshulpverlening en de veiligheid in bedrijven en andere organisaties. Het NIBHV ontwikkelt opleidingen, workshops en geeft opleidingsmateriaal uit. Opleidingsinstituten kunnen bij het NIBHV opleidingsmateriaal bestellen, examens aanmelden en cursisten laten certificeren.

 

Nederlandse Organisatie Docenten EHBO (NODE)

De Nederlandse Organisatie Docenten EHBO is een vereniging die zich ten doel stelt een bijdrage te leveren aan de bevordering en ontwikkeling van het onderwijs in de Eerste Hulp.

 

Organisatie LOTUS

De organisatie LOTUS is het overkoepelend orgaan van Lotuskringen in Nederland.

 

Reddingsbrigades Nederland

Reddingsbrigade Nederland (KNBRD) vertegenwoordigt ruim 180 reddingsbrigades en zon 5.000 reddingsbrigadevrijwilligers als actieve hulpverleners in Nederland. Zowel de koepelorganisatie als de aangesloten reddingsbrigades hebben het voorkomen (preventief) en bestrijden (repressief) van de verdrinkingsdood in hun doelstellingen staan. Sinds 1915 spannen reddingsbrigades zich hiervoor in.

 

Het Nederlandse Rode Kruis

De website van het Nederlandse Rode Kruis.

Medische pagina's

 

Hartstichting

De website van de Hartstichting.

 

Nederlandse Reanimatie Raad

De NRR (Nederlandse Reanimatieraad) is opgericht in 1993 en is een overlegorgaan van de Nederlandse Hartstichting, het Nederlandse Rode Kruis, Het Oranje Kruis en de vereniging van Artsen (VVAA). De eerste doelstelling van de NRR was het bereiken van overeenstemming met betrekking tot een uniform lesprogramma in elementaire reanimatie in Nederland.

Opleidingsinstituten

 

Medivent

Medivent is in 2004 opgericht door twee ambulanceverpleegkundigen, die gestalte wilden geven aan hun eigen visie op het aanleren van acute medische handelingen. Met een vast team van enkele medewerkers en een groeiend freelance instructeurkorps slaagde Medivent er al gauw in de grootste opleider te worden op het gebied van reanimatieopleidingen.

EH gerelateerd

 

Medizon

Als importeur van de topkwaliteit defibrillatoren van Defibtech heeft Medizon een belangrijke rol gespeeld in de introductie en acceptatie van Automated External Defibrillators (AED).

Overige links

 

Lechnerconsult BV

Specialisten in gezondheidsschade. De specialisten van Lechnerconsult zijn deskundig op het terrein van gezondheid, gezondheidsschade en de gevolgen daarvan voor functioneren. Wij adviseren in particuliere verzekeringszaken, sociale zekerheidskwesties en bedrijfsgeneeskunde. Verder verrichten wij verzekeringsgeneeskundige expertises voor rechtbanken en worden wij voor specifieke verzekeringsgeneeskundige onderzoeken gevraagd door overheidsinstanties.


N.V.A.D.

Kennis van en voor eerste hulp